Spojená škola Nižná - rovesnícki mediátori - referencie

22.06.2016 19:02

 

"Moje pocity boli pred prvým sedením, ak mám pravdu povedať, skôr negatívne. V hlave mi behali myšlienky o tom, že sa tam prišli všetci iba uliať zo školy a že som jediný, koho to zaujíma. Taktiež keďže som skôr introvert, možnosť získania nových priateľov sa mi zdala nereálna. Toto všetko zo mňa opadlo hneď po prvom sedení a na ďalšie som sa veľmi tešil. Každé sedenie bolo čoraz viac zábavnejšie, zaujímavé, ale aj poučné. Najdôležitejší poznatok, ktorý som vďaka vám získal bol určite o predsudkoch, ktoré si často vytváram. Tu som sa naučil, že nie som žiadny mentalista, aby som poznal človeka hneď na prvý pohľad. Ďakujem vám za váš čas, ktorý ste nám obetovali."

Miro Valach

 

"Kurz mediátorov bola pre mňa úžasná a nová skúsenosť. Išla som tam s očakávaním dozvedieť sa, naučiť sa, ako viac rozumieť ostatným a svojmu okoliu, taktiež aj preto, aby som prekonávala svoju plachosť a učila sa pracovať v skupine. Som veľmi milo prekvapená, že sa mi to aj podarilo. Spoznala som veľa nových a úžasných osobností, verím že tento kurz v nás zanechal určitú stopu a raz z nás budú úspešní mediátori. "

Beáta Romaňáková

 

"Cítil som sa dobre, lebo rád pracujem s ľuďmi a ukazalo mi to, že je vždy dobré si vypočuť, čo kto vravi, vnimať ich pocity a snažiť sa pomaháť ľuďom. Nemožem riešiť ich problémy, ale možem im s nimi pomocť."

Miro Škvarka

 

"Podľa môjho názoru mi mediatorstvo veľmi veľa dalo, pretože nie každý dokáže povedať svoj odlišný názor pred skupinou ľudi, ktorých vôbec nepozná. Vďaka stretnutiam som si uvedomila ,že každý človek je mediatorom svojho života. Len si musí uvedomiť, že to nie je povinnosť riešiť, ale láska ktorá vyžaruje zo srdca, ak chce niekomu pomôcť."  

Róberta Kormanová

Späť